We weten allebei dat studenten het niet altijd even relaxed hebben. Studeren is vaak geen pretje en het vergt veel tijd.

 

Wat ik ook weet is dat veel studenten, zoals jij en ik, bepaalde doelen willen halen tijdens hun studie:

 

  • Je wilt goede cijfers halen en gemakkelijk kunnen leren.
  • Je zou willen afstuderen en een goede baan vinden om later veel geld te verdienen, of werkelijk een verschil te kunnen maken
  • Je wilt vast ook wel willen feesten, sporten, kleding kopen etc. En naast je studie nog geld overhouden.
  • Je zou ook nog graag wat vrije tijd over willen houden om vrienden te onderhouden en je hobby te beoefenen.

 

Dan verwelkom ik je op de coolste studenten blog van Nederland!

Studentinfo.nl

 

Mijn doel is om jouw studentijd wat makkelijker te maken en je te helpen bij alles wat bij je studie hoort, zoals je studiekeuze, wat je moet doen als je 18 bent, tips om makkelijker leren, geld besparen en naast dit alles ook nog een beetje gezond te leven.

 

Maar wie de f*ck ben jij?

 

Mijn naam is Berry. Ik ben schrijver op Studentinfo, student op de Hogeschool van Amsterdam en (door velen genoemd) Koning Beerpong.

 

Zelf had ik geen idee van wat er allemaal bij studeren kwam kijken. Het was onduidelijk wat ik allemaal moest doen toen ik 18 werd, ik had ook veel vragen over studiefinanciering en hoe ik nou aan mijn gratis OV kwam. Nadat ik door veel te bellen en te mailen alles wist over wat er geregeld moest worden, kreeg ik veel vragen van iedereen.

 

Door al die vragen besefte ik mij dat er te weinig over “het studeren zelf” te vinden is op internet en dat de informatie vaak onduidelijk is. Meestal zijn het instanties saaie informatie geven en blogs over leerlingen schrijft.

 

Hierdoor ben ik deze blog gestart, om jullie te helpen een leuke studie te kiezen en een goede studententijd te beleven. Wat ook lijdt tot een beter en makkelijker leven.

 

Je vindt hier veel standaard informatie over studeren en wat je moet doen als je 18 bent, zoals:

  • DigiD
  • Studifinanciering
  • Studentenreisproduct
  • Zorgverzekeringen en zorgtoeslag
  • Aanmelden voor kamers
  • Rijbewijs

 

Maar naast de gebruikelijke saaie dingen, vind je hier ook leuke artikelen, zoals “De Top 5 beste bierspellen” of “Hoe bak ik de lekkerste eieren”.

 

Artikelen zoals deze staan in de categorie “FUN”.

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Berry, ik ben student en schrijver op Student Info Blog. Mijn missie is om jouw studentenleven leuker en makkelijker te maken.

Laatste berichten van Berry Blom (toon alles)